Broderi för textilier

Broderi Kläder och andra textilier kan dekoreras med broderi. En liten broderad logga t.ex. kan göra stor skillnad. En del beställare väljer att kombinera tryck och broderi på samma produkt. Det finns tre olika sorters broderityper: 1. Direkt maskinbroderi 2. Märkeslapp 3. Handbroderi Direkt maskinbroderi Designen läggs in i en dator som sedan styr broderimaskinen. Man broderar då direkt på tyget. Det finns maskiner som klarar av att brodera över 20 plagg/textilier samtidigt. Efter broderingen klipper man bort lösa trådar osv. Broderingen sker bara med distinkta färger (inte glidande färgskalor) och olika broderimaskiner klarar olika antal färger som laddas samtidigt i maskinen. Maximalt brukar det vara 12 eller 16 färger som max. Att dra igång ett nytt arbete tar tid. Tar tid att programmera datorn, tar tid att göra i ordning maskinen, osv. Därför blir det ofta dyrt att brodera små mängder. Märkeslappar (patches på engelska) Märkeslappar kan formas i alla möjliga olika former. Dessa har ofta en 3- dimentionel känsla. Man broderar på tyg som sedan klipps till lösa märkeslappar. Senare sys dessa fast på plagget/textilen. Säg att man har en polo-tröja så kan man förhöja plagget med en snygg märkeslapp med t.ex. en logga på.  Man kan spara märkeslappar för att använda senare. Handbroderi Handbroderi görs helt för hand. Ofta används metoden för exklusiva klänningar osv. Blommor, fåglar, frukt, bokstäver är exempel. Men förutom broderi med bara tråd kan man även sy på stenar, metallbitar, osv förutsatt att de t.ex. har hål för tråden. Ibland maskinbroderar man ett tyg så att det blir ett grundmönster och sedan lägger man till handbroderade inslag. Notera När man broderar kan man inte uppnå ”en million färger”. Utan du har max ett antal distinkta färger att välja på vilket beror på att varje tråd bara har en färg. Priset på ett broderi beror på, förutom det ovan beskrivna, hur många stygn per kvadratcentimeter man har (täthet), antalet färger, och på upplagan.
CB Materialsidorna
© CrownBird 2018-2019
Broderi
Start Tillverkning Design Tyg Tryck & Tillbehör Förpackning Länkar mm Sidtopp Nästa Tryck mm Tryck Broderi Tillbehör Plats-koder Broderi

Broderi för textilier

Broderi Kläder och andra textilier kan dekoreras med broderi. En liten broderad logga t.ex. kan göra stor skillnad. En del beställare väljer att kombinera tryck och broderi på samma produkt. Det finns tre olika sorters broderityper: 1. Direkt maskinbroderi 2. Märkeslapp 3. Handbroderi Direkt maskinbroderi Designen läggs in i en dator som sedan styr broderimaskinen. Man broderar då direkt på tyget. Det finns maskiner som klarar av att brodera över 20 plagg/textilier samtidigt. Efter broderingen klipper man bort lösa trådar osv. Broderingen sker bara med distinkta färger (inte glidande färgskalor) och olika broderimaskiner klarar olika antal färger som laddas samtidigt i maskinen. Maximalt brukar det vara 12 eller 16 färger som max. Att dra igång ett nytt arbete tar tid. Tar tid att programmera datorn, tar tid att göra i ordning maskinen, osv. Därför blir det ofta dyrt att brodera små mängder. Märkeslappar (patches på engelska) Märkeslappar kan formas i alla möjliga olika former. Dessa har ofta en 3-dimentionel känsla. Man broderar på tyg som sedan klipps till lösa märkeslappar. Senare sys dessa fast på plagget/textilen. Säg att man har en polo-tröja så kan man förhöja plagget med en snygg märkeslapp med t.ex. en logga på.  Man kan spara märkeslappar för att använda senare. Handbroderi Handbroderi görs helt för hand. Ofta används metoden för exklusiva klänningar osv. Blommor, fåglar, frukt, bokstäver är exempel. Men förutom broderi med bara tråd kan man även sy på stenar, metallbitar, osv förutsatt att de t.ex. har hål för tråden. Ibland maskinbroderar man ett tyg så att det blir ett grundmönster och sedan lägger man till handbroderade inslag. Notera När man broderar kan man inte uppnå ”en million färger”. Utan du har max ett antal distinkta färger att välja på vilket beror på att varje tråd bara har en färg. Priset på ett broderi beror på, förutom det ovan beskrivna, hur många stygn per kvadratcentimeter man har (täthet), antalet färger, och på upplagan.
CB Materialsidorna
© CrownBird 2018-2019
Broderi
Meny - klicka här Sidtopp Nästa Tryck mm Tryck Broderi Tillbehör Plats-koder Broderi